27 Temmuz 2024, Cumartesi
spot_img

Farklı Ülkelerin Okullarında Uygulanan 4 Yenilikçi Sistem

Dünyadaki farklı ülkelerin okulların da uygulanan, öğrencilerin ortak sorunlarıyla başa çıktığı 4 yenilikçi yol!

Finlandiya: Akademik Baskıdan Uzak Bir Öğrenme Ortamı

Finlandiya eğitim sistemi en iyi eğitim sistemleri arasında seçilmiş ve öğrenciler matematik, okuma ve bilim alanlarında en başarılar arasında yer alıyor. Peki bu başarısınız sebebi ne?

Finlandiya da okula başlama yaşı yedidir. Öğrenciler ergenlik çağına kadar ödev yapmaz ve sınavlara girmezler. Bu sayede akademik baskıyı ortadan kaldırıp, çocuklarının sınavı nasıl geçeceklerini değil, dersi nasıl öğrenmelerini gerektiğini öğrenirler. Çocukların girdikleri tek zorunlu sınav 16 yaşlarında ortaokul bitiminde girdikleri sınavdır.

Birleşik Krallık ve Kanada: Gençlerin Evde Uyumasına İzin Vererek Uyanıklık Düzeylerini Yükseltmek ve Devamsızlığı Azaltmak

Uyku problemleri öğrenmeyi etkiler. Öğrencilerinde uyku problemini çözmek adına Londra da ki bir okul okulun başlama saatini 9 dan 10 a alarak bir yenilik yaptı. Bunun sayesinde öğrenciler daha uyanık okula başlayabildiler ve bu da verimi arttıran bir sistem oldu. Daha uyanık oldukları için derse katılımlarının arttığı, sorgulamaları ve cevaplarının daha iyi olduğu ayrıca devamsızlığında azaldığı gözlemlendi.

Hollanda: “Yeni Bir Çağ için Eğitim”

Dijitalleştirilmiş dünyaya uygun bir eğitim modeli Hollanda da görülmeye başlandı. Bu eğitim modelinde iPad ler kitapların yerini alır. Bu okullar için iPad gibi teknolojiler dikkat dağıtıcı değildir; öğrenme sürecinde merkezi bir rol oynar ve iPad’in güçlü eğitim değerinden sonuna kadar yararlanılır. Bu sayede öğrenciler yeni dünyaya ayak uydurmakta zorlanmayacaklardır.

Çin: Şaşırtıcı Matematik Becerilerini Geliştiren Bir Eğitim Sistemi

Çinli öğrenciler matematik becerileriyle ünlüdür. Bunun nedeni ise öğrenciler haftada yaklaşık 15 saat matematik üzerinde çalışarak, öğretim süresi ve ev ödevinin bir kombinasyonunu harcarlar ve 17 veya 18 yaşına gelene kadar matematik çalışmak zorunludur. Bu her bölüm için geçerli bir kuraldır.

Kaynak

Hazırlayan: Ülkü Ünal

İlgili Yazılar

spot_img

Son Yazılar