4 Aralık 2024, Çarşamba
spot_img

Okul Öncesi Dönemde Dramanın Önemi

Okul öncesi dönemde drama oldukça önemlidir. Drama çocukların gelişim alanlarına katkı sağlar.

Eğitimde Dramanın Amaçları

• Duyguların sağlıklı bir şekilde ifade edilmesini sağlamak
• Çocukların yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirmek
• Çocuklara bağımsız düşünme ve ifade etme şansı vermek
• Çocukların sosyal farkındalığını ve işbirlikli öğrenme becerisini geliştirmek

Drama Temelli Öğrenme

Drama etkinlikleri, katılımcılara çeşitli toplumsal rolleri ve sorunları inceleme fırsatı verir. Böylece onlar toplumu ve sosyal ilişkileri daha iyi anlayabilirler.
Okul öncesi eğitimde drama çocuğun bilişsel gelişimini olumlu yönde etkiler. Drama, taklit ve hayal gücünün gelişmesini sağlar.
Drama etkinlikleri ve drama, çocuklara dili aktif ve sözlü olarak kullanma fırsatları sağlar.
Dramadaki rol etkinlikleri çocuğun empati becerilerini geliştirmeye yardımcı olur. Drama etkinlikleri, duyguların ifade edilmesine ve kontrolüne yardımcı olur. Etkinliklerde yer almak çocuğun kendine olan güvenini artırır.
Drama etkinlikleri sayesinde çocuk vücudunu ve müzik veya ritim eşliğinde vücudunun çeşitli yerlerini hareket ettirmeyi öğrenir.

Drama, yaratıcılığı, hayal gücünü, karar verme becerisini, bağımsız düşünme ve keşfetme motivasyonunu artırır. Drama sürecinde çocuklar arkadaşlarıyla konuşarak ve bir araya gelerek iletişim becerilerini geliştirebilir.
Drama çocukların benlik algısının gelişmesine katkı sağlar. Grup çalışması olduğu için çocukların işbirliği yapma, sosyal duyarlılık, sorumluluk duygusu ve sosyal becerilerini geliştirir. Ayrıca onların psikomotor becerilerini geliştirir ve hareketlerinde esneklik sağlar.

Drama okul öncesi dönemdeki çocukların gelişim alanlarına katkı sağladığı ve çocuklar için oldukça faydalı olduğu için okul öncesi eğitiminde yer almalıdır.

kaynak

Hazırlayan: Eda Geniş

İlgili Yazılar

spot_img

Son Yazılar