Haberler

Zeytinyağının Beynimize Olan Etkisi

Zeytinyağının Beynimize Olan Etkisi

Akdeniz yemeklerinin olası bir faydası daha!

Louisiana Üniversitesi’ndeki araştırmacılar Akdeniz insanlarında neden Alzheimer’ın daha az görüldüğünü anlamaya bir adım daha yaklaştılar. Olası etkin rol tüketilen zeytinyağı sayesinde! Zeytinyağı hafızayı kuvvetlendirerek hafıza kaybına karşı duruyor.

Önceki araştırmaların ortaya koyduğu üzere, yoğun zeytinyağının içindeki bileşenler, beyindeki sinir hücrelerinin Alzheimer’ın vereceği zarardan korunmasına yardımcı oluyor.

Araştırmacılar, günde iki defa yoğun zeytinyağı tüketen laboratuvar farelerinin beyin hücrelerini incelediler. Oleocanthal, zeytin yağının içindeki bileşenler, protein ve enzimlerin üretimini artırıyor. Bu da beyin için oldukça faydalı.

Akdeniz yemeklerinin ömrü uzatabildiği, kalp sağlığına iyi geldiği yıllardır konuşuluyordu. Bu son bulgularla birlikte, Akdeniz menülerine duyulan ilgi daha fazla artacağa benziyor.

Araştırmanın daha fazlasını ACS Chemical Neuroscience Dergisinde bulabilirsiniz.

 

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/2013/03/31/olive-oil-alzheimers-disease-extra-virgin-amyloid-beta_n_2935483.html

0

# #